Ekstraktno bogato vino, z blago kislino in nežnim vonjem cvetlično-sadnih odtenkov. Slamnato rumena barva z zorenjem vina pridobi zlate odseve.
Zato je beli pinot eno najelegantnejših in popolnih vin, ki se poda k začetnim jedem, kot so testenine, rižote, odlično pa spremlja belo meso, ribe in jedi s pršutom.
Priporočamo da ga poskusite z omleto ali “frtajo” (jed iz jajc in domačih zelišč).
To belo vino je zelo elegantno in poznavalca preprosto očara. Iz kiselkastega okusa svežega vina in vonja po akaciji in eksotičnih sadežih, s staranjem v hrastovih sodih nastane harmonično polno vino z vonjem po kruhovi skorji, usnju in pelinu.
Ima zelo širok spekter pri izboru jedi.
K lažjim jedem se prilega mlad, k pikantnejšim pa staran chardonnay.
Vino, ki človeka prevzame. Je strukturno bogato z višjimi alkoholi, nevsiljivo, pa vendar zapeljujoče.
Vonj svežega vina spominja na bezgove cvetove, sveže seno in zeleno papriko. S staranjem dobi okus po listih paradižnika, žajblja in zelenega popra.
Zelo se poda k jedem z morskimi sadeži, odličen je s polži v omaki in s staranimi siri.
Je sorta iz družine pinotov z dokaj izrazito cvetico. Sadno značilen okus mladega vina z rahlim pridihom vanilije s staranjem pridobi še okus po zeleni orehovi lupini in rahel pridih orientalnih začimb.
Prepoznamo ga po značilni rumenkasti barve z roza-sivim tonom.
Prilega se k močnejšim jedem kot so školjke, mastne ribe, testenine z mesnimi in zeliščnimi omakami.
Je najstarejša avtohtona briška sorta. V pisnih virih jo v Brdih prvič omenjajo okrog leta 1360. Rebula je suho vino, harmoničnega okusa s prijetno kislino, ki mu daje živahnost.
Primerno je za aperitiv in se lepo poda k predjedem, predvsem h pršutu.
Okus rahlo spominja na cedro, barva je slamnato rumena z zelenkastimi odsevi.
V kolikor bi želeli degustirati naša vina, nas pokličite na 041 818 163 ali izpolnite kontaktni obrazec.